Se hva det koster deg å røyke eller snuse

Du kan bli overrasket over hvor mye du bruker i året.

TUSENVIS: Røyker eller snuser du daglig, bruker du flere tusen kroner årlig på tobakksforbruket. Foto: PER ERVLAND
TUSENVIS: Røyker eller snuser du daglig, bruker du flere tusen kroner årlig på tobakksforbruket. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trenger du litt ekstra motivasjon for å slutte med tobakken? Da kan det kanskje være greit å se, svart på hvitt, hva nikotinen faktisk koster deg i året.

I dag gjennomfører nemlig Helsedirektoratet den store sluttedagen, hvor målet er få dagligrøykere og snusere til å gjøre et slutteforsøk.

Så mye bruker du i året

Ifølge SSBs levekårsundersøkelse for 2012 røyker dagligrøykende nordmenn i snitt 12 sigaretter per dag. Dette utgjør 84 sigaretter i uka, i overkant av fire tjuepakninger.

RØYKESLUTT? Du kan spare flere tusen kroner årlig ved å stumpe røyken. Foto: COLOURBOX
RØYKESLUTT? Du kan spare flere tusen kroner årlig ved å stumpe røyken. Foto: COLOURBOX Vis mer


Eller 4.380 sigaretter årlig. Her snakker vi noen sigaretter til sammen, men har du noen gang regnet på hva dette faktisk koster deg i kroner og øre?

Vi har regnet det ut for deg. Røyker du som gjennomsnittet, koster det deg hele 19.170 kroner i året.

Er det derimot snakk om en tjuepakning om dagen, kommer du opp i 32.850 kroner i året.

Røyker du mer eller mindre enn tallene over, anbefaler vi at du prøver Dinsides sløsekalkulator, for å se hva ditt sigarettforbruk koster deg i året.

Sløsekalkulatoren forteller også deg som snuser hva ditt årlige snusforbruk kommer på totalt. Her kan du se hvordan du kan fylle BSU-kontoen om du slutter å bruke snus.

Hjelp å få

Trenger du mer enn tall for å stumpe røyken, tilbyr Helsedirektoratet blant annet en egen app for å gjøre det enklere å slutte, nærmere bestemt Slutta-appen.

Helsedirektoratet har også en egen røyketelefon hvor de gir gratis oppfølging. På Facebook-sida Slutta - din røyeslutt, kan du dessuten dele erfaringer med andre som også er i gang med røykeslutt.

LES OGSÅ: Hva er egentlig e-sigaretter? Her får du svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer