Se hva du får igjen for ødelagte sedler

En halv 50-lapp er verdt nettopp en halv 50-lapp - dersom du ikke har begge halvdelene, vel og merke. Har du mindre enn halve lappen, er den verdiløs.

DU MÅ HA MER ENN 55 PROSENT: Du må ha mer enn 55 prosent av seddelen for at den skal være verdt like mye som det står på seddelen. Har du mindre enn 50 prosent, får du ingenting. Foto: KRISTIN SØRDAL
DU MÅ HA MER ENN 55 PROSENT: Du må ha mer enn 55 prosent av seddelen for at den skal være verdt like mye som det står på seddelen. Har du mindre enn 50 prosent, får du ingenting. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er tvilsomt om du får brukt en delt seddel i en betalingsautomat, men den mister ikke vedien sin av den grunn. Du kan veksle den inn til en ny seddel i banken.

Du må imidlertid kunne presentere enten hele seddelen, eller godt over halvparten av den, for å få like mye tilbake i form av en ny seddel.

LES OGSÅ: Snart kommer det nye sedler

Har du mindre enn halvparten får du ingenting

En seddel som er delt i to, er ifølge Trond Eklund, direktør for kontante betalingsmidler i Norges Bank, ikke noe problem.

- En seddel som er delt i to er ikke noe problem. Man kan komme hit med den, den mister ikke verdien sin, så det vil fungere greit, sier Eklund til Dinside.

Han forteller videre at du får havparten av verdien av seddelen dersom du har en rest på mellom 50 og 55 prosent - fordi du ikke kan presentere hele seddelen.

- Og hvis du har mer enn 55 prosent, så får du hele seddelen, sier han.

Har du hele seddelen, bare at den er delt i to, er seddelen med andre ord like mye verdt som en hvilken som helst hel seddel.

Men har du mindre enn halvparten av seddelen, får du ingenting.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer