Se hva du får kjøpt på grensehandel i Finland

Langt mer enn kyllingfilet og bacon!

Det lille, finske tettstedet Nuorgam har blant annet to matbutikker og alkoholutsalg. Her ved grenseovergangen.     Foto: Berit B. Njarga
Det lille, finske tettstedet Nuorgam har blant annet to matbutikker og alkoholutsalg. Her ved grenseovergangen. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du trodde alle grensehandel foregikk i Sverige, tar du grundig feil. For i de nordligste fylkene er det finskehandel det går i.

I 2011 brukte nordmenn 11,5 milliarder kroner på grensehandel, hvorav 681 millioner kroner ble svidd av i Finland, ifølge SSB. DinSide har tatt turen over grensen, og funnet frem til noen av de virkelig interessante matvarene.

Flere steder med finsk grensehandel

Som tidligere kjøttunge som har vokst opp like ved finskegrensen, har undertegnede vært uttallige ganger på grensehandel i Finland. Nærmere bestemt på det lille tettstedet Nuorgam, som ligger på grensen til Tana kommune i Finnmark, og er ett av flere steder i Finland som byr på grensehandel for nordmenn.

Svært spesielle varer - og priser

Om Nuorgam og finsk grensehandel

 • Nuorgam er EU og Finlands nordligste bygd.
 • Nuorgam ligger i Utsjok kommune, og har 200 innbyggere.
 • Finland brukte finske mark frem til 1. januar 1999, da de gikk over til bruk av Euro.
 • Nordmenn drar også på grensehandel til blant annet Kilipsjärvi og Karigasniemi.

 • Men selv ikke etter mange år med grensekryssing var undertegnede klar over hvor mange spesielle varer man faktisk får tak i over grensen. Selv om nordmenn i likhet med harryhandlerne i sør drar til Finland for å sikre seg billig kjøtt og alkohol, har nabolandet i nord noen virkelige godbiter å by på.

  Kan det for eksempel friste med bjørnekjøtt på boks, til den nette sum av 1.236 kroner per kilo?

  Sjekk flere eksempler på spennende, finske varer i bildeserien under.  Bilder fra K-Market og Alko i Nurogam.


  Vis større kart

  Nuorgam ligger på grensen til Tana kommune i Øst-Finnmark

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer