Se hva du må gjøre for å melde deg ut

CDon krever at du oppgir fødselsnummer når du melder deg ut. Men nettbutikken lover å rydde opp.

AVSLUTTE KONTO: CDon.com krever at du oppgir fødselsnummer både når du registerer deg, og når du skal avslutte kundeforholdet. Foto: CDon.com/DinSide
AVSLUTTE KONTO: CDon.com krever at du oppgir fødselsnummer både når du registerer deg, og når du skal avslutte kundeforholdet. Foto: CDon.com/DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen ukjent sak at en rekke nettbutikker krever at du oppgir fødselsnummer når du registrerer deg. Men at du må opplyse om fødselsnummer for å melde deg ut, er ikke like vanlig.

- Jeg ville avslutte og slette min profil hos CDon.com. Jeg tok kontakt med dem via profilsiden og fikk svar tilbake at dette kunne de ordne, forteller en leser til DinSide.

Men i svaret til CDon skriver butikken at for å slette kontoen er han nødt til å oppgi fødselsnummer nok en gang.

- Det var akkurat å oppgi personnummeret mitt jeg ville unngå. Burde det virkelig være nødvendig å oppgi personnummeret for å få slettet en brukerprofil? Jeg har ennå ikke bestemt meg for om jeg vil oppgi dette, selv om jeg gjerne vil ha slettet profilen, sier han.

- Dette må du ikke levere ut

- Skal rydde opp

Alle som ønsker å avslutte kundeforholdet, er nødt til å sende en e-post til nettbutikken, for så å få et automatisk svar om at du er nødt til å oppgi fødselsnummer. Når dette er gjort, er kundeforholdet avsluttet.

Men hvorfor i all verden avkrever CDon fødselsnummer etter at kunden er registrert med både personlig brukernavn og hemmelig passord?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer