Mobilabonnementene 66 prosent dyrere etter fri roaming

Se hvor mye dyrere mobildata har blitt

For ett år siden kunne du få 10 GB til under 300 kroner. Det kan du bare glemme nå – med fri roaming-tvang.

EVENTYRET ER OVER: Gjennom 2016 kunne de fleste få dekket behovet sitt for rundt 200 kroner måneden. Våre tall viser at datakvotene har sunket, og prisene økt, etter at operatørene må følge reglene om fri roaming i EU/EØS. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
EVENTYRET ER OVER: Gjennom 2016 kunne de fleste få dekket behovet sitt for rundt 200 kroner måneden. Våre tall viser at datakvotene har sunket, og prisene økt, etter at operatørene må følge reglene om fri roaming i EU/EØS. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I sommer trådde EU-reglene om roaming i kraft i Norge. Alle norske mobiloperatører derfor gi deg fri roaming i EU/EØS – eventuelt gi deg et abonnement som kun kan brukes i Norge.

Mange operatører har vært åpne om at de dermed må øke prisene.

- Hele markedet vil nå justeres på grunn av fri roaming, sa Talkmore-direktør Camilla Amundsen da de satt opp prisene med 30 kroner.

- Årsaken er at folk flest øker forbruket betydelig når de får inkludert roaming i abonnementene, og dermed øker Telenors kostnader til mobiloperatører i europeiske land, sa Telenors mobilsjef Bjørn Ivar Moen da Telenor satt opp prisene like mye.

Tall Dinside sitter på viser at ja – det har så absolutt blitt dyrere å være norsk mobilkunde det siste året. I alle fall om du ikke roamer.

Slik vet vi

Dinside har gjort jevnlige pristester av norske mobilabonnementer siden slutten av 2015. Dermed sitter vi på en mengde historiske priser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer