Slik svarte ofrene for skattesvindel på e-post

Se hvordan folk faktisk reagerer på svindel

Dinside fikk svarene fra briter som mottok skattesvindel. Mange var sinte, andre gikk fem på.

SVINDEL I ENGLAND: Svindlere har sendt ut en e-post til briter. Den later som å komme fra det britiske skattevesenet, men har en Dinside-adresse som avsender, og vi fikk dermed inn massevis av svar. Disse gir et unikt innblikk i hvordan folk reagerer. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
SVINDEL I ENGLAND: Svindlere har sendt ut en e-post til briter. Den later som å komme fra det britiske skattevesenet, men har en Dinside-adresse som avsender, og vi fikk dermed inn massevis av svar. Disse gir et unikt innblikk i hvordan folk reagerer. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Din skatterefusjon er nå tilgjengelig» stod det på engelsk i en svindel-e-post sendt til et ukjent antall briter denne uka.

Svindlerne hadde forfalsket avsenderadressen, og av alle adresser valgte de reise@dinside.no. Dermed var det også Dinside som fikk svarene fra dem som faktisk svarte på e-posten.

Slik fikk vi et unikt innblikk i hvordan folk faktisk reagerer på en skattesvindel, som er helt lik den norske phishingen vi sist omtalte for bare dager siden.

De fleste blir rent ut forbannet. Men flere lot seg lure.

Så mange avslørte den

«Your tax_refund are now available. To complete the tax refund click here. For your security, you must review/complete these REFUND by July 26, 2017» stod det i e-posten.

Britene ble altså bedt om å trykke på en lenke innen en tidsfrist for å få skattepengene. Nettstedet likner på HMRC, det britiske skattevesenet. I virkeligheten lokker siden ut informasjon som svindlerne kan misbruke – gjennom såkalt phishing.

Dette er nøyaktig det samme som stadig sendes ut til nordmenn, da i Skatteetatens navn. Og for første gang kan vi se hvordan folk faktisk reagerer på slike e-poster.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer