Se når du ikke trenger å betale regningen

Og dette avgjør om du må betale purregebyret.

UENIG? Er du ikke pliktig å betale NRK-lisensen, må du likevel betale innen fristen og eventuelt få refundert beløpet i ettertid. Foto: KAROLINE BRUBÆK
UENIG? Er du ikke pliktig å betale NRK-lisensen, må du likevel betale innen fristen og eventuelt få refundert beløpet i ettertid. Foto: KAROLINE BRUBÆK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du uenig i en faktura du har fått tilsendt, eller usikker på om du faktisk må betale purregebyret?

Det er strenge regler som ligger til grunn for når du skal betale krav - og hvor mye ekstra man kan legge til det opprinnelige beløpet.

Ikke betal kravet

Noen ganger opplever forbrukere å motta regninger eksempelvis på tjenester de mener å ikke ha bestilt, som da en rekke nordmenn i fjor mottok regninger for betaling av chatte- og pornotjenester de ikke hadde benyttet seg av.

Er du uenig i et krav, skal du heller ikke betale. Ifølge Forbrukerrådet bør du da ta kontakt med den som krever deg for penger. Hvis innsigelsene dine ikke er åpenbart grunnløse, blir kravet sett på som omtvistet. Det kan da ikke bli drevet inn gjennom ordinær inkasso.

Saken skal da bli oversendt forliksrådet for rettslig avgjørelse.

Men ingen regel uten unntak: Krav du har fått fra staten, som NRK-lisens, årsavgift og liknende, må du betale selv om du skulle være uenig. her gjelder nemlig egne regler, som sier at du betaler kravet, og eventuelt får det refundert i etterkant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer