Se opp for dette i påsken!

Ikke la disse hverdagsfarene ødelegge kosen.

Publisert
Sist oppdatert

I påsken er det mange av oss som drar på fjellet. Det finnes imidlertid flere hverdagsfarer som kan ødelegge hyttehyggen.

Giftinformasjonen informerer om følgende forgiftningsfarer på Helsedirektoratet.no.

Les også: Maten som kan bli til gift

Vær forberedt dersom uhellet først er ute. Legg inn Giftinformasjonens telefonnummer på mobilen nå: 22 59 13 00.

Skismøring og lignende

Skismøring/-voksSlike produkter kan inneholde petroleumsdestillater (som blant annet finnes i oljebaserte produkter som for eksempel white spirit og lampeolje). På grunn av den faste konsistensen er det imidlertid liten fare for forgiftning. Gi litt å drikke dersom barnet har spist skismøring.

KlisterNoen av stoffene kan irritere hud og slimhinner, og kan framkalle astmaanfall og hudreaksjoner. Ved hudkontakt, vask eller skyll huden. Hvis barnet har fått i seg klister, gi litt å drikke.

KlisterfjernerDisse kan inneholde stoffer med ulik fare for forgiftning. Ved svelging, ta kontakt med Giftinformasjonen for å få vurdert risikoen for det aktuelle produktet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer