Student til høsten?

Se opp for disse skolekontraktene

Forbrukertilsynet ber høstens studenter lese skolekontraktene nøye før de signerer.

SJEKK FØR DU SKRIVER UNDER: Flere har fått svar på Samordna opptak om de har kommet inn på ønsker studium eller ei. Du bør, blant annet, sjekke hva det koster deg å avbryte studiet, både før semesterstart og underveis i semesteret, samt hvilke regler som gjelder for hvis du må avbryte på grunn av sykdom før du inngår en avtale med studiestedet, anbefaler eksperter. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
SJEKK FØR DU SKRIVER UNDER: Flere har fått svar på Samordna opptak om de har kommet inn på ønsker studium eller ei. Du bør, blant annet, sjekke hva det koster deg å avbryte studiet, både før semesterstart og underveis i semesteret, samt hvilke regler som gjelder for hvis du må avbryte på grunn av sykdom før du inngår en avtale med studiestedet, anbefaler eksperter. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag 20. juli ble hovedopptaket fra Samordna Opptak tilgjengelig, og de aller fleste søkerne fikk dermed svar på om de har kommet inn på ønsket studium.

Rekordmange har fått tilbud om studieplass denne høsten: 99.319 søkere har fått tilbud i årets hovedopptak til høyere utdanning, hvilket er 1042 flere enn i fjor, opplyser Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

Er du blant dem som har kommet inn på et nytt studie til høsten, er det viktig at du setter deg inn i vilkårene til avtalen før du takker ja, spesielt om tilbudet er fra en privatskole, advarer Forbrukertilsynet.

Pass på når skolen er privat

Dette gjelder spesielt hvis du har søkt på privatskole utenom Samordna Opptak, og da bør du være oppmerksom på betalingsfristen til privatskolen.

- Vi har flere ganger sett at betalingsfristen for semesteravgift på enkelte privatskoler er blitt satt til før svaret fra Samordna Opptak har blitt publisert. Dette fører til at studentene blir låst til den første avtalen, før de vet hvilke andre skoler de har kommet inn på, sier nestleder Bente Øverli i Forbrukertilsynet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer