Se opp for falske nettbutikker

Ellers kan du risikere å bli svindlet.

Du kan unngå å bli lurt, ved å ta enkelte forholdsregler ved netthandel. Foto: ALL OVER PRESS
Du kan unngå å bli lurt, ved å ta enkelte forholdsregler ved netthandel. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Falske nettbutikker er et økende problem. Og selv om butikkene i mange tilfeller ser troverdige ut, vil det ikke dukke opp noen vare i posten etter betaling, skriver danske Politiken.

I Danmark opplever de at utenlandske bakmenn oppretter flere og flere nettbutikker, som kun har som mål å svindle forbrukerne.

Problemet er like stort for norske forbrukere som handler på nett, ifølge seniorrådgiver Christian Meyer ved Norsk senter for informasjonssikring (NorSiS).

– Omfanget av nordmenn som er blitt svindlet vet jeg ikke, men de falske, utenlandske nettbutikkene kan alle bli lurt av, sier Meyer til DinSide.

Globalt svindel-problem

Meyer påpeker at netthandel er en global aktivitet, og at mange nordmenn benytter utenlandske nettsider ved netthandel. Og i oktober i fjor viste tall fra DIBS E-handelindeks for 2011 at nettopp nordmenn bruker mest penger på netthandel per innbygger i hele Europa.

De falske nettbutikkene som er opprettet på dansk i løpet av den siste tiden, har til felles er at de kopierer inn kjente logoer på forsiden for å se troverdige ut. Deriblant danskenes eget E-merke, som er den danske merkeordningen for sikker netthandel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer