Se opp for farlig sminke

I mørketida er huden din ekstra sårbar. Slik unngår du kosmetikken som irriterer huden:

Publisert
Sist oppdatert

Mascara, shampoo, body lotion, foundation, aftershave, hårvoks… Flesteparten av oss gjør daglig en liten innsats for å se bedre ut eller lukte bedre.

Men prisen kan imidlertid være høy: To av tre kvinner og halvparten av mennene rapporterte i en undersøkelse fra 2003 (SIFO) at de hadde hatt skader og ubehag etter bruk av kosmetikk og toalettartikler.

Dårlig immunforsvarIfølge overlege ved Rikshospitalet, Nils-Jørgen Mørk, bør du være ekstra forsiktig med hva du utsetter huden for i mørketida.

- Årstid og humør kan være med på å avgjøre hvor lett vi reagerer på for eksempel sminke. Akkurat på denne tida når det er mørkt og trist og immunapparatet vårt er litt slapt i strikken, ser vi mer av disse reaksjonene, sier Mørk.

Hudlegen understreker at det stort sett går bra hvis man bruker de rette produktene. Enkelte har imidlertid lettere for å utvikle allergier enn andre, og enkelte hudtyper blir lettere irritert enn andre. Derfor er det viktig å ha et bevisst forhold til hva man utsetter seg selv for, mener Mørk.

Her får du flere gode tips om hvordan du kan ta vare på vinterhuden din:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer