Se opp for luresalg!

Ikke vær naiv når butikkene lokker med romjuls- eller januarsalg.

VÆR SKEPTISK: Disse tilbudene kan godt være reelle, men generelt skal du være på vakt mot luresalg.  Foto: DinSide
VÆR SKEPTISK: Disse tilbudene kan godt være reelle, men generelt skal du være på vakt mot luresalg. Foto: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg var på jakt etter sofa før jul, men tenkte vi skulle vente til januar-"salget". Mange av sofaene vi så på før jul, er annonsert med "Sjekk prisen!" i tilbudsavisene fra flere av de store møbelkjedene. Men prisene er de samme som for en måned siden. Forkastelig markedsføring!

Denne erfaringen delte en av våre lesere da vi advarte mot luresalg i januar i fjor. Og det er ingen grunn til å tro at det skal være noe bedre i år.

Jo, Elkjøp HAR prisgaranti

Kan kreve dokumentasjon

I fjor fikk flere butikkjeder brev med krav om å legge frem dokumentasjon på at salget virkelig er salg. Det er ikke utenkelig at det samme vil skje i år.

- Vi kommer til å følge med på salgene, og det kan godt være at vi gjør noe lignende i år. Det kommer litt an på hva vi ser ute i markedet, sier seksjonssjef i Forbrukerombudet, Jo Gjedrem, til DinSide.

Allerede før jul la Forbrukerombudet merke til at noen var i gang med en eller annen form for julesalg.

- Det er lov å ha salg før jul også, men det som er viktig for oss er at disse varene virkelig er satt ned i pris, sier Gjedrem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer