Skattemeldingen 2021

Se opp for skatte-svindel

Ikke la deg lure!

SVINDELFORSØKENE ER I GANG: Tradisjonen tro – når det nærmer seg skattemelding-datoer, våkner svindlerne. Foto: Kristin Sørdal
SVINDELFORSØKENE ER I GANG: Tradisjonen tro – når det nærmer seg skattemelding-datoer, våkner svindlerne. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Onsdag 16. mars får de første skattemeldingen for 2021. Deretter sendes skattemeldingene ut puljevis fram til 4. april.

Før skattemeldingen blir tilgjengelig for 4,9 millioner personer, går imidlertid Skatteetaten ut og advarer mot svindlere.

– Skatteetaten sender aldri lenker uoppfordret. Dette er svindel, sier sikkerhetsdirektør Ragna Fossen i en pressemelding.

Sender deg e-post eller SMS

Få dager før utsendelsen starter, advarer altså Skatteetaten mot en ny bølge med svindelforsøk.

Svindelforsøkene foregår via e-poster eller SMS-er som forsøker å lure mottakerne til å klikke på lenker og gi fra seg sensitiv informasjon som seinere kan brukes for å svindle mottakeren.

– Vi sender ikke lenker uoppfordret i e-post eller SMS, og etterspør ikke bank- eller kredittkortopplysninger i disse kanalene, understreker Fossen.

- Når skattemeldingen er klar, varsler vi deg på e-post der vi ber deg gå til skatteetaten.no og logge deg inn på «Min side», fortsetter hun.

Så, er du i tvil om informasjonen er ekte, gå direkte til skatteetaten.no og logg deg på der. På «Min side» finner du korrekt og oppdatert informasjon om skatten din. Alternativt kan du logge på altinn.no for å se om du har meldinger fra Skatteetaten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer