Se prisene på turbobredbåndet

Etter å ha hatt 10 Mbit/s-linje fra Bredbåndsfabrikken i flere år, er det ikke fritt for at jeg har ledd av hastigheten på vanlig ADSL. Men nå begynner konkurrentene å yppe seg. Raskeste linje for private har nå 25 Mbit.

Se prisene på turbobredbåndet
Publisert
Sist oppdatert

Billigste ADSL-tilbud i DinSides surfekalkulator har nå en månedspris på rundt 175 - 195 kroner. Men da er til gjengjeld ikke hastigheten mer enn 256 kb i nedlastning og 64 i opplastning. Selv om dette duger fint til vanlig nettsurfing, er det ikke mye å skryte av i dag.

Skal du øke til den litt mer brukervennlige hastigheten 1024/256, må du regne med å betale i underkant av 400 kroner per måned. Men heller ikke slike tall har imponert undertegnede.

Vi heldiggriser får konkurranse

Grunnen er enkel -jeg har vært en av de heldige som bor i ett borettslag tilknyttet Bredbåndsfabrikken. Per dags dato er månedsprisen her 395 kroner, men da er til gjengjeld den oppgitte hastigheten på hele 10 Mbit/s.

Med innføringen av ADSL 2+ har imidlertid konkurrentene tatt opp jakten for alvor.

25 Mbit/s!

ADSL 2+ er siste generasjons ADSL, og lokker med langt større kapasitet. I teorien skal ADSL 2+ kunne gi en hastighet på opp til 25 Mbit/s. Det kraftigste alternativet vi har sett er da også på 25 Mbit ned og 2,5 Mbit opp, og kommer fra Dataguard. Prisen er imidlertid 849 kroner per måned, noe som for mange er i meste laget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer