Se, så mye du får for pengene!

Gode nyheter til deg som skal på ferie eller shoppe fra utenlandske nettbutikker: Nå er kronekursen skyhøy.

Pundet er spådd en tøff fremtid. Allerede nå står valutaen særdeles svakt sammenliknet med norske kroner. Foto: Colourbox/Sxc/DinSide
Pundet er spådd en tøff fremtid. Allerede nå står valutaen særdeles svakt sammenliknet med norske kroner. Foto: Colourbox/Sxc/DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Enten du skal på ferie i Europa eller USA, eller om du er glad i å handle i utenlandske nettbutikker, kan du glede deg over at den norske kronen er sterk. Mye sterkere enn den har vært på lang tid.

Den amerikanske dollaren koster nå bare 5,96 kroner. I gjennomsnitt har dollaren kostet 7 kroner på 2000-tallet, noe som betyr at den er drøyt 15 prosent billigere enn normalt.

Britiske pund har vippet under 9-tallet nok en gang, noe som betyr at nordmenn kan få vanvittig mye ut av pengene sine ved å for eksempel handle fra britiske nettbutikker.

LES OGSÅ: Tenk på dette før du handler fra utlandet!

- Nær kollaps

Situasjonen for det britiske pundet er faktisk så ille, at enkelte spår at valutaen vil kollapse innen nær fremtid.

- Pundet er på randen av kollaps, og vil utløse en verdensomspennende økonomisk vinter som vil bli så alvorlig at det får finanskrisen til å fremstå som en mild sommerdag, sier en amerikansk investor, ifølge E24.no.

Om dette blir fasiten gjenstår å se, men uansett bør det ikke herske noen tvil om pundet er i motvind. Med tanke på at vi har i snitt måttet betale over 11 kroner for pundet, er det grunn til å juble for norske forbrukere som handler i pund, når de nå bare må betale 8,89 kroner per pund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer