Seks av ti har penger på bok

Finanskrise eller ikke, de fleste norske husholdninger har en romslig buffer mot dårlige tider.

Foto: Justin Horrocks
Foto: Justin Horrocks Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statistisk Sentrabyrå er som en isbre, langsom, men ustoppelig, og allerede nå er inntektsstatistikken for husholdningene i 2007 klar.

Penger på bok

Hva gjør du om motoren på bilen ryker, vaskemaskinen paier, komfyren tar fyr eller onkel politi har gitt deg en fartsbot? De fleste går i slike tilfeller rett og slett i banken og tar ut penger fra sine bankinnskudd. I 2007 hadde 58 prosent av husholdningene et bankinnskudd som oversteg 1G eller 65.000 kroner. Det utgjorde omtrent to brutto månedslønner for en alminnelig arbeidstaker.

Aldersforskjell

Det er de gamle som har mest penger på bok. Ni av ti pensjonistpar har et bankinnskudd på mer enn 1G, mens bare én tredjedel av unge som bor alene og enslige forsørgere har det.

Skattepliktig formue vokste

Siden ligningsverdien av aksjer i 2007 økte fra 65% til 80% av verdien, og ligningsverdien av fast eiendom også sjablonmessig ble økt, økte husholdningenes skattepliktige formue med 107.000 kroner fra 2005 til 2007.

Flere med høy gjeld

I gjennomsnitt hadde husholdningene en gjeld på 845.500 kroner i 2007. Veksten i gjelden avtok i forhold ti årene før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer