Seks av ti jobber er hemmelige

Nå er det altså bekreftet: Ble drømmejobben besatt uten at du visste at den var ledig, er det fordi den aldri har vært annonsert. Dette gjelder godt over halvparten av alle ledige jobber.

Publisert
Sist oppdatert

En rykende fersk undersøkelse viser at utlyste stillinger bare utgjør 40 prosent av stillinger totalt. De resterende 60 prosent av stillingene blir besatt gjennom uformelle kanaler. Dette kan for eksempel være bedriftens eget nettverk eller tilfeller der personen selv tar kontakt, uten at stillingen er gjort kjent gjennom andre nettverk.

Åpnest: offentlig

Dette går frem av Aetats Rapport om arbeidsmarkedet 2/2005, som ble offentliggjort i forrige uke. Arbeidsdirektoratet gjennomførte i november og desember 2004 en undersøkelse av 7.000 virksomheter i offentlig og privat sektor. Grafen nedenfor viser andelen utlyste stillinger fordelt på næring.Utlyste stillinger er de som er offentlig tilgjengelige fordi bedriften har prøvd å rekruttere gjennom aviser, tidskrifter, stillingsdatabaser på nettet eller egen nettside.

Stillinger som ikke lyses ut er definert ved at bedriftene har forsøkt å rekruttere gjennom rekrutteringsfirma, vikarbyrå, intern rekruttering, eget nettverk/bekjentskapskrets, CV-database på internett eller at arbeidssøker tar selv kontakt, uten at bedriften har forsøkt å rekruttere ved å lyse ut stillingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.