Seks ganger så dyrt på krita

Ruteren til 395 kroner kommer fort opp i en svimlende sum.

Seks ganger så dyrt på krita
Publisert
Sist oppdatert

OK, så er det kanskje ikke så mange som ikke kan punge ut med 395 kroner kontant i butikken. Men velger du å kjøpe ruteren D-Link DKT-110 Wireless Router hos Komplett.no på 36 måneders avbetaling betaler du 2.429 kroner, over seks ganger så mye som den egentlig koster.

Prisen er et skrekkeksempel på hvorfor du skal tenke deg godt om før du foretar et såkalt kredittkjøp: Du ender som regel opp med å betale svimlende mye mer enn hva varen egentlig koster. Dette gjelder spesielt billige varer. Etableringsgebyr, og ikke minst termingebyrer, er med på å trekke den effektive renten i været.

1-kronesmobil blir ofte klart dyreste alternativ - se bare her

Kjøper TV og PC på kreditt

Anton Hagberg, daglig leder i Komplett.no er ikke bekymret for at de lurer kundene.

- Jeg tror aldri jeg har sett at vi har solgt såpass billig ustyr på kredittkjøp. Vi er veldig nøye med å synliggjøre hva det eventuelt koster. Jeg vil jo ikke anbefale noen å kjøpe en så billig ting på avbetaling, sier han til DinSide.

Hagberg forteller at det er helt andre varer folk kjøper på avbetaling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer