Seks gåtefulle slankespørsmål

Det heter jo at vektøkning skyldes at man spiser mer enn man forbrenner – men det virker slett ikke alltid som om det er så enkelt.

Trener du så svetten svetten siler flere ganger i uka - men uten resultat? Foto: colourbox.com
Trener du så svetten svetten siler flere ganger i uka - men uten resultat? Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange sliter med å gå ned i vekt av uforklarlige grunner. Selv om de trener masse og spiser supersunt, står vekta på stedet hvil – ja, kanskje den til og med går litt opp. Og da er det noe som ikke stemmer helt. Kan det finnes andre grunner enn mye mat og lite trening til at man legger på seg?

Mange frustrerte slankere har sendt inn spørsmål angående nettopp denne problemstillingen til Lommelegen – her er noen av dem:

Spørsmål 1:

Hun har lagt på seg ti kilo det siste året, til tross for at hun ikke har endret livsstil. Hun har til og med begynt å gå hjem fra jobb, noe som tar 40 minutter, fem ganger i uka – men hun går likevel ikke ned i vekt – hun har tvert i mot faktisk gått opp i vekt! Hva kan dette skyldes?

Legen svarer

Les også: Ny slankepille

Spørsmål 2:

Han har gått kraftig opp i vekt i det siste, to-tre kilo på bare fire dager, til tross for mye trening. Hva kan årsaken være?

Legen svarer

Les også: Tren riktig for alderen

Spørsmål 3:

Han har spist sunt og trent flere ganger i uka i rundt et halvt år, men går likevel ikke ned i vekt. Han har ikke hatt problemer med å gå ned noen kilo før, så hvorfor klarer han det ikke nå?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer