Seksuell trakassering på jobb

Se hva du skal gjøre om noen gikk over streken på årets julebord.

TRAKASSERING? Tafsing og klåing går utvilsomt inn under definisjonen seksuell trakassering, og det er arbeidsgivers ansvar å forhindre at slikt skjer på arbeidsplassen. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
TRAKASSERING? Tafsing og klåing går utvilsomt inn under definisjonen seksuell trakassering, og det er arbeidsgivers ansvar å forhindre at slikt skjer på arbeidsplassen. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At enkelte går over streken og oppfører seg utfint overfor kollegene på julebordet, er en kjent problemstilling, bekrefter Arbeidstilsynet.

Deres svartjeneste mottar hvert år spørsmål om hva en ansatt skal gjøre når noen ikke har klart å oppføre seg på jobbens julebord.

- Erfaringsmessig er det ikke uvanlig at slike forhold kommer opp etter fest når stemningen er høy og det forekommer inntak av alkohol, sier leder Birgit Espejord Jensen til Dinside.

Men skulle du være så uheldig å oppleve upassende oppførsel fra en kollega eller selveste sjefen: Hvordan kan du slå fast at det er trakassering, oghva kan du kreve av arbeidsgiver?LES OGSÅ: Spørsmålene de ikke kan stille deg på jobbintervjuet

Jobbfest er også jobb

I Arbeidsmiljøloven kommer det tydelig frem at arbeidstaker ikke skal «utsettes for trakassering eller annen utilbørlig opptreden». Også likestillingsloven påpeker at «seksuell trakassering er forbudt».

Samtidig er det arbeidsgiverens plikt å forebygge og hindre trakassering på arbeidplassen. Dette ansvaret forsvinner ikke når jobben holder fest.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer