Selg aksjetapet

Hatt et dårlig år som aksjespekulant? Selg aksjene før nyttår, få med deg skattefradraget og kjøp aksjene på nytt i januar.

Var det drømmen at det skulle gå slik med aksjene dine?
Var det drømmen at det skulle gå slik med aksjene dine? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du tapt penger på aksje- og fondskjøp i år, har du to valg: Du kan ha is i magen og satse på at verdien øker igjen, eller du kan selge aksjene og få hjelp av skattereglene.

Selger du aksjene dine før nyttår, får du 28 prosent av tapet igjen på skatten. I tillegg kan du kjøpe aksjene igjen rett over nyttår. Enkelt og greit.

Trekk fra tapet

- Du er berettiget til å trekke fra tapet i din alminnelige inntekt. For de fleste betyr det at de vil få et fradrag i skatten på 28 prosent av tapet, sier Tore Fritsch, advokat og administrerende direktør i Skattebetalerforeningen.Forestill deg at du tidligere har kjøpt 1.000 aksjer til en verdi av 100 kroner per aksje. Aksjen har nå falt dramatisk i verdi, og er i dag verdsatt til 10 kroner per aksje.

Tapet ditt har dermed vært på 90.000 kroner. Selger du aksjene, er du altså berettiget til et fradrag i skatten på 25.200 kroner. Det er kroner rett i lommen.

Pass deg

Ifølge Tore Fritsch er det likevel en ting du må passe deg for. Det kan nemlig oppstå problemer dersom du har tro på at disse aksjene vil stige, og derfor kjøper tilbake like mange aksjer som du solgte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer