Selg til rett tid

Selg skiene når den første snøen faller, selg kabrioleten når sommeren nærmer seg og selg brudekjolen på nyåret.

Selg Kabrioleten før sesongen, da får du mer for den. Skal du kjøpe derimot, hold deg utenfor sesongen, men vær obs på at utvalget er dårligere. Illustrasjonsfoto: Faksimile Finn.no
Selg Kabrioleten før sesongen, da får du mer for den. Skal du kjøpe derimot, hold deg utenfor sesongen, men vær obs på at utvalget er dårligere. Illustrasjonsfoto: Faksimile Finn.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når bør du selge boligen, hytta ved sjøen eller snøscooteren? DinSide har snakket med nettmarkedene som selger alt du trenger, og mer til, varer for de fleste aldere og sesonger. Janne Jacobsen i Finn.no, Jon E. Fornes, produkt- og markedsdirektør i Zett.no og Nicholaas Eikens, direktør i Tinde.no.

15 fryktelige funn på Finn

Kabrioleten bør du ifølge Tinde, selge på førsommeren, når folk merker et behov for vind i håret. Du kan tape noen tusener hvis du selger i november og desember, men det er vanskelig å beregne nøyaktig hvor mange tusenlapper du kan tape.

Skiene og skiutstyret bør du ifølge Zett, selge når den første snøen faller, for akkurat som med kabrioleten bør du selge i begynnelsen av sesongen, altså ski når folk har lyst til å stå på ski. Tinde er enig med Zett, du bør selge ski når snøen begynner å komme, mens du kan kjøpe gamle skimodeller enten på våren, eller av fjorårets overskuddslager på høsten.

Barnevogna kan du, ifølge Tinde, selge nesten når som helst, for de fleste kjøper uansett ikke før de vet at de skal få barn. Men barnevognsalget er også delvis sesongstyrt, det er større etterspørsel etter barnevogn om sommeren, rett og slett fordi den er lettere å bruke når det ikke er snø på bakken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer