Gammelt hermetisk kjøtt fra Sverige eksporteres til Polen og blir blant annet servert til barn.
Det skriver Svenska Dagbladet som i samarbeid med det undersøkende programmet Uwaga på den polske TV-kanalen TVN har kartlagt denne handelen med harsknet kjøtt.
Les også:Sannheten om rødt kjøttEr det trygt å spise dette?Biff forkorter livet
Holdbarhetsdato på 10 år
Totalt dreier det seg om drøyt 1,5 millioner kilogram kjøtt som i dag er opp til 27 år gammelt.
Til tross for en anbefalt holdbarhetstid på maks 10 år, selges kjøttet i dag til uvitende forbrukere både i og utenfor EU, skriver SvD.se.
Les hele artikkelen på Svenska Dagbladet, og se videoklipp på Uwagas nettsider.
Skulle selges som dyremat
På slutten av 1990-tallet dumpet det svenske Jordbruksverket et berg av gammelt kjøtt på verdensmarkedet til vrakpris – noen svenske kroner kiloet.
Kjøttet kom fra avviklede beredskapslagre fra den kalde krigen, som skulle mette befolkningen i krisetider.
Les også: Kjøleskapet avslører deg
Den svenske staten solgte kjøttet på det vilkår at det kun skulle selges som næringsmiddel utenfor EU, og innenfor EU kun som dyremat, ifølge SvD.se.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger