Selger E-røyk ulovlig

Blir markedsført som et sunnere alternativ, men hevdes å være like skadelig som vanlige sigaretter.

Selger E-røyk ulovlig
Publisert
Sist oppdatert

Den elektroniske sigaretten, markedsført som et sunnere og rimeligere røykealternativ, har i Norge blitt solgt over internett siden februar. Men nå viser det seg at all salg og markedsføring i Norge er ulovlig.

- Vi merker at etterspørselen øker gradvis. Siden vi startet å selge E-sigaretter i Norge i februar har vi solgt rundt 500–600 startpakker, sa importør i Sunnrøyk, Marianne Van Arkel, til DinSide Helse da vi snakket med henne torsdag.

Men det var før vi var kjent med at salg og markedsføring av produktet er ulovlig i Norge.

For godt til å være sant?

E-sigaretten går på oppladbare batterier, og ser ut og smaker som en vanlig røyk. Den inneholder ikke tjære, co2 og de andre farlige gassene som vanlige sigaretter gjør, men er utstyrt med nikotinampuller med tobakkssmak som fås i fire grader: sterk, medium, lav og nikotinfri.

Les også: Light-sigaretter er like ille

Tanken er at røykeren skal kunne redusere inntaket nikotin gradvis, og til slutt bli røykfri.

Andre fordeler importørene fremhever med E-røyken er at den er ufarlig for helsen, at den ikke produserer kreftfremkallende stoffer, og at man ikke utsetter andre for passiv røyking.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer