Glemt koffert eller gjenstander på flyplassen?

Selger gjenglemt bagasje med «hemmelig innhold» til høystbydende

I Tyskland auksjonerer de bort hittegods-kofferter med «ukjent» innhold. I Norge gjør man det på en annen måte.

AUKSJON: I Tyskland auksjoneres gjenglemte kofferter fra fly og flyplass, til høystbydende. Men de som kjøper vet ikke hva det er i kofferten før salget er i boks ... (eller i koffert ... ). I Norge er det også hittegodsauksjoner, men ikke av kofferter med ukjent innhold. Foto: NTB scanpix
AUKSJON: I Tyskland auksjoneres gjenglemte kofferter fra fly og flyplass, til høystbydende. Men de som kjøper vet ikke hva det er i kofferten før salget er i boks ... (eller i koffert ... ). I Norge er det også hittegodsauksjoner, men ikke av kofferter med ukjent innhold. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange som glemmer ting på flyplassen - for eksempel i sikkerhetskontrollen eller i avgangshallen -eller om bord i flyet.

Alt dette samles opp og oppbevares i en egen hittegodsavdeling på flyplassen - og der blir det også i veldig mange tilfeller liggende: Dinside har tidligere skrevet om hittegodset som ingen gidder å hente.

Men hva skjer med hittegodset som ingen henter?

I Tyskland selges hele kofferter på auksjon

SVT viser i en videoreportasje hvordan man i Tyskland selger unna hele kabinkofferter med innhold på auksjon.

Det spesielle er at koffertene tilbys som auksjonsobjekter uten at de som byr på koffertene vet hva de byr på. De har fått anledning til å se og kjenne på kofferten, men de aner ikke hva kofferten inneholder. Vanligvis er det ifølge auksjonsselskapet snakk om klær og toalettartikler.

Det er auksjonsselskapet Kofferauktion24.de som arrangerer auksjonene, på vegne av flybransjen. I tillegg til kofferter med ukjent innhold, auksjonerer de også bord enkeltgjenstander, som barnetriller, paraplyer, smykker osv.

Dette skjer med norsk hittegods

Også i Norge havner mye av det som glemmes igjen på flyplassen, på auksjon. Men først etter tre måneder - og ikke som hemmelige «lykkeposer».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer