Selger under falsk flagg

Et blad som minner mistenkelig om =Oslo blir nå solgt av romanifolk i hovedstaden.

Det er liten tvil om hvor opphavsmannen har hentet sin inspirasjon, men =Oslo og +Oslo har ingenting med hverandre å gjøre.
Det er liten tvil om hvor opphavsmannen har hentet sin inspirasjon, men =Oslo og +Oslo har ingenting med hverandre å gjøre. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjenner du til =Oslo? Det er et partipolitisk uavhengig og reklamefritt gatemagasin som primært selges av vanskeligstilte og sosialt utstøtte, og magasinet fungerer også som et talerør for disse. Nå kan det se ut som om magasinet har fått konkurranse i hovedstaden. Flere har observert et magasin kalt +Oslo som primært selges av romanifolk i hovedstaden.

Du får noe helt annet

Selgerne av +Oslo har klistret et ark på forsiden av et utenlandsk blad som egentlig heter Streetwize og som omhandler problematikk knyttet til barnearbeid og slaveri. Artiklene er skrevet på engelsk.

Stein Olderkjær i =Oslo .(uttales 'er lik oslo', red.anm.) forteller at initiativtakeren har forsøkt å rekruttere selgere blant =Oslo-selgerne. Han tilbyr dem å kjøpe bladet for 15 kroner, mens bladet selges for 40 kroner ut til publikum.

Artikkelen fortsetter under bildene.

Krever norskkunnskaper

- Vi kjenner til dette bladet, og vi vet hvem som er initiativtakeren, sier Olderkjær

Opphavsmannen ville registrere seg som selger hos =Oslo, men fikk avslag fordi han ikke kunne kommunisere på norsk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.