Advarer før ny boliglov

Selger unna gamle boliger før lovendring

Boligkjøpere bør passe på!

NY TREND: Eneboliger som selges nå er i gjennomsnitt fem år eldre sammenlignet med både 2020, 2019 og 2018 - noe som gjelder på landsbasis. Dette er svært uvanlig, og kjøpere oppfordres til å passe på. Foto: Shutterstock/NTB
NY TREND: Eneboliger som selges nå er i gjennomsnitt fem år eldre sammenlignet med både 2020, 2019 og 2018 - noe som gjelder på landsbasis. Dette er svært uvanlig, og kjøpere oppfordres til å passe på. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Jeg selger nå, for etter nyttår kommer nye regler, og da får jeg aldri solgt».

Dette hørte undertegnede journalist her om dagen, da hun gikk tur bak et par som snakket om den nye boligloven som trer i kraft fra januar 2022.

Med den nye loven stilles det nemlig strengere krav til selger om å informere kjøper om feil og mangler ved boligen, dokumentere oppussing og boligen kan ikke lenger «selges som den er».

Selger unna før årsskiftet

Nå advarer imidlertid boligdokumentasjonstjenesten Boligmappa folk mot å selge unna boligen før jul.

– Vi ser tendenser til at mange vil selge unna boligen sin før den nye loven kommer, for å slippe å ta konsekvensen av eksempelvis svart arbeid, manglende dokumentasjon eller skjulte feil de vet finnes i boligen, sier kommunikasjonssjef Eirik Vigeland til DinSide.

Mye gamle boliger

Boligmappa og Virdis undersøkelser viser at eneboligene som er ute til salgs denne høsten er signifikant eldre enn tidligere år:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.