Selskaper må registreres!

I følge aksjeloven kan ikke uregistrerte selskaper inngå avtaler før de er registrert i foretaksregisteret.

Selskaper må registreres!
Publisert

Etter foretaksregisterloven skal alle aksjeselskaper, og andre næringsdrivende foretak, registreres i foretaksregisteret. Med næringsdrivende menes virksomhet som er av en viss varighet og omfang, og som er opprettet med tanke på å gi, eller er egnet til å gi, økonomisk avkastning.

Hvorfor er det krav om registrering?

Gjennom registreringen får foretaket rett til å drive næringsvirksomhet. I tillegg blir det entydig identifisert gjennom et organisasjonsnummer, får firmavern og en firmaattest.

Firmaattesten inneholder en del nøkkelopplysninger om foretaket, og skal tjene som en legitimasjon overfor for eksempel långivere, toll- og avgiftsmyndigheter og tinglysingsmyndigheter.

Organisasjonsnummeret er oppgitt på firmaattesten, og er ment å identifisere foretaket, mens firmavernet gir foretakets navn rettsbeskyttelse.

Opplysningene i foretaksregisteret er offentlige. Det betyr at du kan få opplysninger om alle registrerte foretak.

Foretak som er registreringspliktige, skal meldes til registeret før næringsvirksomheten begynner, jfr. foretaksregisterlovens § 4-1. Aksjeselskaper skal være meldt senest 3 måneder etter at stiftelsesdokumentet er undertegnet. Det kan også være straffbart å bryte registreringsplikten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer