Selvangivelsen 2011 er tilgjengelig på nett

Blir det penger igjen, eller må du punge ut? Svaret er bare noen klikk unna.

Nå kan du sjekke selvangivelsen på nett. Om kort tid vil også de aller fleste få skattepapirene i posten. (Slapp av, vi utleverer ikke andres fødselsnummer - selvangivelsen på bildet er en testselvangivese fra Skatteetaten, og inneholder kun fiktive opplysninger) Foto: Kim Jansson
Nå kan du sjekke selvangivelsen på nett. Om kort tid vil også de aller fleste få skattepapirene i posten. (Slapp av, vi utleverer ikke andres fødselsnummer - selvangivelsen på bildet er en testselvangivese fra Skatteetaten, og inneholder kun fiktive opplysninger) Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Endelig er ventetiden over. Selvangivelsen til landets lønnstakere, pensjonister og næringsdrivende er tilgjengelig på nett. Det betyr at du kan få en foreløpig beregning på om du betalte for mye eller for lite i skatt i fjor.

I løpet av de neste dagene vil også selvangivelsen bli sendt i posten til alle som ikke har reservert seg mot papirutgaven.

Slik sjekker du

For å sjekke skattetallene dine på nett, kan du for eksempel logge deg inn gjennom Altinn.no.

Altinn er nettportalen som har ansvaret for å drifte og levere elektroniske skjemaer til offentlige myndigheter, deriblant selvangivelsen.

Etter at du har besøkt denne siden, må du logge deg inn, og det kan gjøres på følgende måter:

1) MinID Svært mange nordmenn er nå registrert som brukere av MinID. Hvis du er registrert som bruker, trenger du ikke pin-koder, men du må huske passordet ditt, eller opprette et nytt. Så vil du få tilsendt engangspassord til mobiltelefonen din hver gang du trenger tilgang til sidene. For å bli bruker, må du imidlertid bruke pin-kodene du har fått av Skatteetaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer