Selvangivelsen 2016

Selvangivelsen heter nå skattemeldingen

Og du får tilgang på tallene 4. april.

SELVANGIVELSEN KOMMER 4. APRIL: Og nå med nytt navn, nærmere bestemt skattemeldingen. Foto: Berit B. Njarga
SELVANGIVELSEN KOMMER 4. APRIL: Og nå med nytt navn, nærmere bestemt skattemeldingen. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nest etter Ski-VM og landslagenes håndballkamper, er det kanskje selvangivelsens resultater nordmenn venter med mest spenning på.

Og nå er ventetiden nesten over: 4. april blir tallenes tale klar. Da blir selvangivelsen, fra og med i år med nytt navn, gjort tilgjengelig elektronisk.

Prøv også Skatteetatens fradragsveileder, om du er usikker på hvilke fradrag du har krav på.

Har byttet navn til Skattemeldingen

Det nye navnet lyder som følger: Skattemelding for formues- og inntektsskatt.

Bortsett fra navnet har skattemeldingen samme funksjon som selvangivelsen og den ser også ut slik den pleier - bare med nytt navn i øvre høyre hjørne.

Årsaken til navnebyttet er ifølge Merete Bergeland Jebsen, pressesjef i Skatteetaten, den nye skatteforvaltningsloven som trådte i kraft 1. januar i år.

- Loven tydeliggjør skattepliktiges ansvar for å gi riktige opplysninger til rett tid. Utover det medfører loven i praksis ingen store endringer for folk flest, forteller hun til Dinside.

Også datoen for når nordmenn får gleden av - eller skrekken over - å finne ut om de har penger til gode eller skylder restskatt, er skjøvet noe på sammenlignet med tidligere år. Både helligdager og andre utsendelser fra Skatteetaten blir tatt hensyn til. Dessuten har det tidligere vært ulike datoer avhengig av om du er registrert til å få skattemeldingen på papir eller elektronisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer