Selvangivelsen med bankId i 2010?

Mange leter etter kodene for selvangivelsen. Men neste år kan du antakelig bruke BankId,.

Selvangivelsen med bankId i 2010?
Publisert
Sist oppdatert

Foreløpig bruker det offentlige MinId, som gir tilgang til offentlige tjenester som Lånekassen og Skatteetaten og som har 1,3 millioner brukere. Dessverre er vi så sjelden inne i disse løsningen at vi glemmer hvor vi har lagt kodearket vi behøver for å logge oss inn.

BankId for alt?

Enklere da kanskje med BankId, som nesten to millioner av oss bruker i nettbanken flere ganger i måneden. Som DinSide nylig skrev, kommer flere tjenester til å bli tilgjengelige med BankId i løpet av året. Blant annet skal låneopptak og bytte av bank ikke lenger kreve en papirsignatur.

Les også: Papriløst bytte av bankforbindelse

- Hvorfor, tenker du der du natt til 1. mai rasende roter gjennom alle skuffer og skap for å finne kodearket, - hvorfor kan vi ikke bruke BankId når vi leverer selvangivelsen?

Selv om ingen av dem DinSide snakket med vil love noe definitivt, tyder mye på at du kan gjøre det allerede neste år.

Nivå tre og nivå fire

MinID har ingen kodebrikke. Du må likevel bruke forskjellig passord hver gang, fra kodearket eller fra mobiltelefonen, om du har registrert nummeret ditt. Dette betegnes som sikkerhet på PKI 3-nivå (PKI = Public Key Infrastructure). Det nye Direktoratet for forvaltning og ikt, Difi, har formulert kravene til et system med høyere sikkerhet, som de har kalt PKI 4.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer