Selvbetjening i Obs! og Ikea

I noen OBS-butikker kan du registrere varene med en håndscanner mens du handler og betale ved utgangen.

Linet opp: Håndscannere klare til bruk i Steinkjer.
Linet opp: Håndscannere klare til bruk i Steinkjer. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har hatt dette som en slags "evig prøveordning" i flere år, sier kjededisponent Knut Wellerop i Coop Obs! til DinSide. - Idag er det i drift i butikkene våre på Vinterbro syd for Oslo, i Lillestrøm og på Jessheim. Over sommeren blir det også igangsatt i vår nye butikk i Steinkjer og vi tror vi etterhvert vil rulle ut selvscanning i alle de 25 Obs!-butikkene våre.

Members Only

Det er bare medlemmer av Coop som får scanne varene selv, og de må registrere seg på forhånd. Når de kommer inn i butikken, drar de kortet og aktiverer en trådløs scanner. De tar vanlige handleposer og scanner varene etterhvert som varene legges oppi. Når de kommer til utgangen, er varene ferdig registrert og de drar kortet på nytt for å betale.

- Hva med øl? Her er det vel krav om at betjeningen sjekker legitimasjon?

- Når man har scannet øl, går det et varsel til betjeningen når man betaler. Disse vil da sjekke at du har lov til å handle alkohol.

- Og hva med frukt og andre ting som må veies?

- Det veier du selv og skriver ut etikett.

Brukerne blir informert om at det fra tid til annen vil være kontroller hvor posene blir gått gjennom og kontrollscannet. - Vi opplever at folk stort sett er veldig ærlige, sier Wellerop. - I noen tilfeller har vi også sett at avvik har gått i vår favør fordi folk har scannet varene flere ganger. Men ved gjentatte avvik kan du miste retten til å scanne selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.