Skattemeldingen for næringsdrivende

Sen levering av skattemeldingen gir tvangsmulkt

Næringsdrivende som ikke leverer skattemeldingen innen fristen, må fra i år betale tvangsmulkt.

SKATTEMELDING FOR NÆRINGSDRIVENDE: Leveringsfristen er 31. mai. Leverer man for sent, får man tvangsmulkt. Foto: Skatteetaten.no
SKATTEMELDING FOR NÆRINGSDRIVENDE: Leveringsfristen er 31. mai. Leverer man for sent, får man tvangsmulkt. Foto: Skatteetaten.no Vis mer
Publisert

Alle som har mottatt skattemelding for næringsdrivende må levere denne elektronisk innen 31. mai.

Nytt av året er at du kan bli ilagt tvangsmulkt ved for sen levering - for hver dag som går fra fristen er gått ut til man leverer, skriver Skatteetaten i en pressemelding.

Ikke leveringsfritak for næringsdrivende

- Levering av opplysninger til rett tid er viktig for å sikre riktig fastsetting av skatt. Hensikten med tvangsmulkt er å sikre korrekte og fullstendige opplysninger til Skatteetaten. Vi oppfordrer alle næringsdrivende til å levere skattemeldingen til rett tid, sier Helene Kruge, seksjonssjef i Skattedirektoratet.

Det er totalt 357.000 som skal levere skattemelding for næringsdrivende i år, inkludert enkeltpersonsforetak. 150.000 av disse har allerede levert skattemeldingen.

Også de som har avsluttet virksomheten sin må levere skattemelding.

- Alle må levere, også om du har avsluttet virksomheten din eller om du ikke ser på deg selv som næringsdrivende, for eksempel fordi du i tillegg har en arbeidsgiver, sier Kruge.

Slik fungerer tvangsmulkt

Allerede fra 1. juni vil du altså bli ilagt en løpende tvangsmulkt om du utelater å levere skattemeldingen i tide.

Satsen er på et halvt rettsgebyr per dag, som dermed utgjør 524,5 kroner per dag i 2017.

Ifølge Skatteetaten er maksgrensen satt til 50 rettsgebyr, det vil si totalt 52.450 kroner kroner.

Tvangsmulkten løper til opplysningene gis, skattemyndighetene fastsetter ved skjønn eller maksimal beløpsgrense er nådd.

Enklere rapportering for enkeltpersonsforetak

I fjor lanserte Skatteetaten næringsrapport skatt, som skal være en bedre og enklere leveringsløsning for dem som driver egen bedrift og gjør rapporteringen selv.

I fjor brukte 45.000 næringsdrivende løsningen, hvorav 96 prosent av innsendingene var fra enkeltpersonsforetak og 4 prosent var fra små aksjeselskap (AS).

Skatteetaten anslår at en av tre næringsdrivende kan bruke løsningen.

Næringsdrivende med enkle skatteforhold, som tidligere har brukt disse skjemaene for rapportering, kan mest sannsynlig ta i bruk løsningen. Her kan du selv gå inn og sjekke om du kan bruke denne løsningen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer