Sender hjem nett-avhengige

Finske vernepliktige sliter med avhengighet til internett. Nå sendes nett-junkiene hjem. Er du avhengig av internett?

Publisert
Sist oppdatert

For noen mennesker er forholdet til skjermen og tastaturet så sterkt at de ikke klarer å slå av datamaskinen.

Det er vanskelig å anslå et presist tall for hvor mange av oss som er avhengige av internett. Et forsiktig anslag antyder at en prosent av alle brukere har et forhold til internett som er skadelig for dem selv og forholdet til omgivelsene. I så fall dreier deg seg om 25.000 nordmenn.

Sendes hjemFor det finske verneplikstverket er avhengighet til internett blitt et merkbart problem. Stadig flere vernepliktige må nå sendes hjem fra tjenesten fordi de ikke klarer omstillingen til et liv uten tilgang til datamaskinen.

- For mennesker som spiller dataspill og er på nettet hele natten og ikke har noen venner, er det et stort sjokk å komme inn til vernplikten, forteller Kommandørkaptein Jyrki Kivela til BBC News.

Løsningen blir å sende soldatene hjem og heller prøve på nytt tre år senere. Hvert år går 27.000 finske ungdommer gjennom seks måneders førstegangstjeneste, men det finnes ingen offisielle tall for hvor mange som sendes hjem på grunn av avhengighet til internett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer