Sendte på nytt ut sms-reklame

Nå har tjenesten blitt stengt, men du bør sjekke telefonregningen din.

Følg med på mobilregningen din dersom du mottar uønskede sms. Det kan hende de tar seg betalt for meldingene. Foto: Colourbox.com
Følg med på mobilregningen din dersom du mottar uønskede sms. Det kan hende de tar seg betalt for meldingene. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerombudet og Aspiro har på nytt mottatt klager fra forbrukere som har blitt belastet for uønskede reklamemeldinger fra sms24hours. Aspiro har nå stengt tjenesten permanent.

Det melder Forbrukerombudet i en pressemelding i dag.

Sendt uten samtykke

Forbrukerombudet skrev i februar om den norske tjenesten sms24hours som sendte ut sms-reklame til forbrukere og krevde betaling for disse.

Forbrukerombudet gikk flere runder med sms24hours, men selskapet klarte aldri å dokumentere at forbrukerne som hadde klaget i saken hadde samtykket til å motta overtaksert sms-reklame. Selskapet skyldte i stedet på at sms-utsendelsene skyldtes feilregistreringer.

Drøyt 70 kroner per måned

Allerede i februar omtalte DinSide mobiltjenesten sms24hours, som sendte meldinger uten at mottakerne hadde bestilt tjenesten.

Én ting er at mobilreklamen i seg selv er irriterende dersom man ikke har bedt om det, men verre er det at meldingene koster penger, drøyt 70 kroner i måneden som belastes telefonregningen din.

Stengt og åpnet igjen

Som følge av de mange klagene som kom, ble tjenesten stengt av operatørene. Selskapet foretok deretter endringer og tjenesten ble etter en stund gjenåpnet.

Denne uken har både Forbrukerombudet og Aspiro, selskapet som eier kortnummeret sms24hours bruker, mottatt flere klager fra forbrukere som igjen har opplevd å bli fakturert for sms-reklame fra sms24hours uten at de har samtykket til å motta slike reklame-meldinger.

Verken Forbrukerombudet, Aspiro eller teleoperatørene har tiltro til at dette var en glipp fra selskapets side og tjenesten er nå blitt permanent stengt av Aspiro.

Sjekk regningen din!

Dersom du har mottatt sms fra sms24hours, bør du gjøre følgende:

  • Sjekk telefonregningen om du har blitt fakturert for innholdstjenester fra sms24hours.
  • Du kan klage direkte til selskapet eller til Aspiro: Kundeservice 815 52 795. Du kan også sende klagen per mail til ksno@aspiro.com. Der vil du kunne få kreditert eventuelt beløp du er belastet.
Se også: Slik stopper du sms-reklame

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer