Sendte samme SMS 4.565 ganger fra utlandet

Og den uheldige kvinnen slipper ikke unna hele regningen.

KAOS: To meldinger ble til sammen sendt 4.565 ganger fra mobilen hennes. da ble spørsmålet hvem som har ansvaret. (Dette er et illustrasjonsbilde. Mobilmodellen på bildet har ingenting med saken å gjøre.) Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
KAOS: To meldinger ble til sammen sendt 4.565 ganger fra mobilen hennes. da ble spørsmålet hvem som har ansvaret. (Dette er et illustrasjonsbilde. Mobilmodellen på bildet har ingenting med saken å gjøre.) Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 16. og 17. mai i fjor fikk en kvinne rare tilbakemeldinger fra vennene sine: De hadde mottatt en hel haug identiske SMS-er fra henne.

To meldinger ble tilsammen mottatt 4.565 ganger.

Tekstmeldingene hadde kvinnen sendt én gang hver, mens hun var i utlandet. Men de hadde altså pepret mottakerne, og fylt opp kvinnens telefonregning.

4.850 kroner, av en regning på totalt 5.194 kroner, ville mobiloperatøren ha for SMS-er sendt fra utlandet.

Sextelefon-maraton ga telefonregning på 25.000 kroner

"Ikke vår feil"

Den uheldige kvinnen var naturlig nok ikke spesielt interessert i å betale denne regningen. Hun tok derfor kontakt med operatøren.

Slik var dialogen med kundeservice:

  • 18. mai: Operatøren sender en automatisk SMS om at kredittgrensen på 5.000 kroner var overskredet. Hun ringer operatøren, som forteller at det trolig er noe feil med SIM-kortet hennes.
  • 19. mai: Operatøren ringer og sier igjen at det åpenbart må være noe feil, og at saken tas videre til fakturaavdelingen.
  • 8. juni: Kvinnen får en e-post om at reklamasjonssaken er avvist. De hevder telefonen er synderen, ikke deres mobilnett, og at kvinnen derfor må ta regningen. Kvinnen ber om dokumentasjon på dette.
  • 12. juni: Operatøren svarer at de ikke kan finne noe galt med deres systemer. Den eneste forklaringen skal være feil i mobilen, og de krever fortsatt betalt.
Saken endte derfor i Brukerklagenemnda for elektronisk kommunikasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer