Senere skolestart gir bedre selvtillit

Barn som er født sent på året bør begynne senere på skolen. Det kan forbedre selvtilliten deres. Men det beste for barnets selvfølelse er å ha samboende foreldre.

Publisert
Sist oppdatert

En ny studie viser at dersom barn begynner i førsteklasse senere heller enn tidligere, kan det gi dem økt selvtillit.

Vent et årI dag er det vanlig å la barn født samme år gå i samme klasse. Barn som er født sent på året kan imidlertid ha godt av å vente et år med å begynne på skolen.

- For de veldig unge kan det øke utviklingen og selvtilliten å holde dem tilbake og la dem starte på skolen neste år, sier studieforfatter Angus Thompson til WebMd.com.

Barn med god selvtillit blir lykkeligere, friskere og mer suksessfulle som voksne, og derfor er det viktig å bygge opp selvtilliten tidlig.

Samboende foreldreOver 1000 skolebarn fra Canada har deltatt i undersøkelsen. Forskerne brukte informasjon om hvilken alder de var i da de begynte på skolen, familieforholdet og selvtilliten.

De fant ut at selvtilliten var større når skolestartsalderen økte. Studien viste også at å komme fra et hjem med alenemor eller -far hadde en negativ virkning på selvtilliten. Uansett alder ved skolestart hadde livssituasjonen hjemme større betydning.

Fritidsaktiviteter- Utsikten for barn med omtrent samme alder når de begynner i første klasse er veldig god, men det vil alltid være unntak, sier barnepsykiater Charles D. Casat til WebMd.com. Han legger imidlertid vekt på at man ikke må ta unntakene ut av sammenhengen og tilskrive dem en enkelt faktor, som alder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer