Senk blodtrykket med musikk

En halv time om dagen kan redusere blodtrykket betydelig, viser ny studie. Få flere råd her.

Klassisk-, keltisk- eller reggaemusikk skal hjelpe mot høyt blodtrykk. Illustrasjonsbilde: Colourbox Foto: colourbox.com
Klassisk-, keltisk- eller reggaemusikk skal hjelpe mot høyt blodtrykk. Illustrasjonsbilde: Colourbox Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lider du av høyt blodtrykk, bør du høre på klassisk, keltisk eller reggaemusikk daglig.

Det er konklusjonen fra en studie som nylig ble presentert for American Society of Hypertension, skriver Reuters.

Reduserte kraftig

Undersøkelsen omfattet 48 voksne i alderen 45 til 70 år som gikk på medisin mot høyt blodtrykk. 28 av testpersonene lyttet daglig til musikk, mens de resterende ikke gjorde noen forandringer på sine daglige rutiner.

Les også: Poesi mot høyt blodtrykk

Blodtrykkmålinger en og fire uker senere viste at blodtrykket hadde blitt redusert kraftig hos de som lyttet til musikk, mens den andre gruppen hadde minimale reduksjoner i blodtrykket.

Mot smerter og nervøsitet

- Å høre på musikk er beroligende og har ofte blitt forbundet med kontrollering av smerter og nervøsitet. For første gang har vi nå tydelig bevis på at daglig lytting til musikk påvirker blodtrykket, uttaler doktor Pietro A. Modesti fra Universitetet i Firenze, Italia, som ledet undersøkelsen.

Han mener dette vil ha en positiv innvirkning på både pasienter og leger, som kan utforske musikk som en trygg, effektiv og medikamentfri behandlingsmetode alene eller i tillegg til vanlig behandling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer