Råvaremangel:

Sennepsmangel: - Løses i høst

Det er mange hull i hyllene, men det er fortsatt sennep igjen.

PUST MED MAGEN: Det er hull i hyllene, men det er fortsatt sennep igjen! På Extra på Carl Berner er det også tomt for markedsleder Maille, men det er en annen dijon-sennep i butikk, i tillegg til syv andre varianter. Foto: Elisabeth Dalseg
PUST MED MAGEN: Det er hull i hyllene, men det er fortsatt sennep igjen! På Extra på Carl Berner er det også tomt for markedsleder Maille, men det er en annen dijon-sennep i butikk, i tillegg til syv andre varianter. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det europeiske kontinentet har vært rammet av hetebølger og ekstremtørke. Nå begynner resultatene å manifestere seg i butikkhyllene. Der man vanligvis finner glass med dijonsennep, lyser tomrommene mot oss flere steder. Familie i Frankrike melder om tomme hyller også i dijonsennepens hjemland.

Da DinSide sjekket tilgjengeligheten av klassisk Maille dijonsennep i butikk i går, fant vi den bare i rundt halvparten av butikkene. Flere av nettbutikkene er også tomme for sennep.

Vi gjør oppmerksom på at dette gjelder et utvalg butikker mellom Hasle og Grünerløkka i Oslo, og på ingen måte reflekterer varebeholdning i kjedenes andre butikker.

Et par annonser har allerede begynt å dukke opp på finn.no, der det nå ligger sennepsglass ute til flere hundre kroner. Heldigvis er krisa forbigående, skal vi tro Maille-eier Unilever.

- Vi har hatt litt problemer med tilfang av råvarer, men vi regner med å kunne løse dette i løpet av høsten, sier Sandhya Forselius, kommunikasjonsansvarlig i Unilever, til DinSide.

- Om ting går etter planen, vil det komme en ny forsyning med sennepsfrø i oktober, og vi jobber også med alternative løsninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer