Gaver i siste liten

Sent ute? Her er de smarte digitale julegavene

Se hva du kan kjøpe på nettet uten ventetid.

DIGITALE GAVEKORT: Du behøver ikke drasse på pakker om du vil glede noen med film, spill, musikk eller bøker. Alt finnes på gavekort som du også få kjøpt på nettet. Foto: Tore Neset
DIGITALE GAVEKORT: Du behøver ikke drasse på pakker om du vil glede noen med film, spill, musikk eller bøker. Alt finnes på gavekort som du også få kjøpt på nettet. Foto: Tore Neset Vis mer
Publisert

Stadig flere kjøper gaver på nettet. Men du må som oftest gå til postkontoret eller butikken for å hente dem, for så å pakke dem inn og sende dem eller ta dem med videre til mottakeren.

Heldigvis finnes det gaver der du kan gjøre absolutt alt digitalt, uten å måtte gå noe sted eller sitte å vente på at pakker kommer i posten.

Musikk, film, bøker og abonnementer på aviser og blader kan spare deg for både tid og hodebry - og være fine gaver.

Sær-gaver fra Apple

Svært mange nordmenn velger iPhone, iPad, Apple TV eller Mac til informasjon og underholdning. Og Apple er kanskje den som har et bredest tilbud av musikk, spill, e-bøker og film i sin nettbutikk iTunes.

Men Apple har en lei tendens til å låse sine varer inn i sitt eget univers. Før du kjøper fra Apple bør du derfor forsikre deg om at den som skal motta gaven faktisk har en eller flere Apple-dingser og bruker dem til daglig.

Bøker kjøpt i deres iTunes nettbutikk kan for eksempel ikke leses på annet enn Apple-utstyr.

Du kan heller ikke spille av filmer du har kjøpt i iTunes på programvare som ikke er godkjent av Apple. Det betyr i praksis iPhone, iPad, Mac eller PC med iTunes/QuickTime og Apple TV.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer