Alipay til Norge, men ikke for nordmenn

Ser du dette skiltet må du likevel åpne lommeboken

Kinas største betalingsapp kommer til Norge, men enn så lenge er den bare myntet på kinesiske turister.

NY MERKING: Ved inngangen til Dinner Bar & Restaurant ved Nationaltheatret i Oslo kan du nå se Apay-klistermerket. Men betalingsmåten kan kun benyttes av mennesker med kinesisk bankkonto, i alle fall foreløpig. Foto: Eilin Lindvoll
NY MERKING: Ved inngangen til Dinner Bar & Restaurant ved Nationaltheatret i Oslo kan du nå se Apay-klistermerket. Men betalingsmåten kan kun benyttes av mennesker med kinesisk bankkonto, i alle fall foreløpig. Foto: Eilin Lindvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå kan du se Apay-klistermerker på dørene til fem spisesteder og ett hotell i Oslo, og den kommende tiden vil merkelappene trolig dukke opp flere steder i hovedstaden.

For kinesere

Mandag ble betalingsappen Apay lansert på The Thief hotell på Tjuvholmen, men foreløpig er det kun kinesiske turister som kan betale hotelloppholdet sitt med appen.

- Alipay kan bare brukes av folk med kinesisk bankkonto, siden betalingssystemet er regulert av myndigheter i Kina. Du må ikke være kinesisk statsborger for å opprette bankkonto i landet, men det er regler om at du må bo, studere eller jobbe for å åpne konto, sier Stein Erik Moe, styremedlem i Apay Nordic.

Økt kinesisk turisme til Norge og det faktum at kinesere er den turistgruppen som bruker mest penger på reisene sine, gjør at det er bra Apay kommer på banen, ifølge Moe.

Apay Nordic AS er en markedsføring- og servicepartner underlagt Alibaba-gruppens Alipay, Kinas største tredjepartsløsning for betaling med mobil. Partnerselskapet er etablert av GoDigitalChina, som jobber med digital markedsføring i Kina fra sin base i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer