Ser du feilen?

Men er dette en elg, da, Nestlé?

FAKTAFEIL: Nei, vi visste faktisk ikke at dette var en elg ...
FAKTAFEIL: Nei, vi visste faktisk ikke at dette var en elg ... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg kjøpte ei pakke Multi Cheerios til unga mine en dag, og bak på pakka var det morsomme fakta om norske dyr. Dette var veldig spennende for unga mine, og jeg måtte lese om hvert dyr. Det var litt morsomt å lese om elgen, da det ikke er bilde av en elg, men en hjort, skriver en leser til DinSide.

Og så sannelig, det som ifølge teksten skal være en elg, er langt unna å være en elg. Det er en hjort. Ikke et av tilværelsens store problemer akkurat, men likevel forteller kommunikasjonssjef Marianne Aaberg i Nestlé at de har fått flere henvendelser fra forbrukere om dette.

– Ja, vi er klar over det, og dette beklager vi sterkt, sier kommunikasjonssjefen til DinSide.

– Da vi ble klar over at vi har gjort feil, var produktet allerede sluttsolgt fra oss, så det som måtte være igjen er det som allerede er ute i butikkene, sier Aaberg, som forteller at selskapet ikke trekker produktet, da det ikke dreier seg om noen form for helserisiko.

Sørlandschips fra Danmark? - Ikke nok norske poteter

Feil i oversettelsen

– Det som vi tror har skjedd, er at det har vært et problem med oversettelsen, og så har man tatt et bilde av en hjort. Det amerikanske ordet ”Elk” er det samme som en hjort på norsk, forklarer Marianne Aaberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer