Ser på tv 1 døgn i uka

TV-titting er et tidssluk, også for nordmenn.

ØKER STADIG: Vi har nemlig aldri brukt mer tid foran tv-skjermen enn vi gjør nå.  Foto: Colourbox
ØKER STADIG: Vi har nemlig aldri brukt mer tid foran tv-skjermen enn vi gjør nå. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Britene ser mer på TV enn noen sinne siden 1992, avslører en britisk studie gjengitt i Daily Mail.

Den gjennomsnittlige britiske tv-seeren satt med fjernkontrollen for hånden i tre timer og 45 minutter hver dag i fjor, noe som utgjør mer enn en dag i uken. Og vi er ikke stort bedre her i Norge. Bare litt.

LES OGSÅ: TV-tittingen avslører deg

Tre timer daglig

Tall fra TNS Gallup og TV 2 viser nemlig at vi aldri har brukt mer tid foran tv-skjermen enn vi gjør nå. Nordmenns gjennomsnittlige tv-titting er kommet opp i 181,2 minutter, altså over tre timer, hver dag. Det er en økning på 6,6 prosent siden i fjor.

I den engelske undersøkelsen ble finanskrisen foreslått som grunn til at mange tyr til underholdningsboksen, fordi de ikke har råd til å gå ut like mye som før. I tillegg ble også de store TV-suksessene som The X-Factor og Britain´s Got Talent gitt noe av skylden, sammen med en kombinasjon av flere kanaler og flere valgmuligheter.

LES OGSÅ: Ser du på TV hver dag?

Ungdom ser minst!

De norske tallene fra TNS Gallup og TV 2 viser at det er unge voksne mellom 20 og 29 år som er mest ansvarlig for økningen, som fra 2008 er på hele 20.3 prosent, fra 153,9 minutter til 185,2 minutter i år. Men de som ser mest på TV er aldersgruppen 50-59 år. Hele 190,9 minutter vier de til skjermen daglig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.