Ser seg syke

Barna klarer ikke å kontrollere medieforbruket.

3-åringer som bruker mer enn åtte timer foran tv-skjermen i uka, har betydelig større risiko for å bli overvektig i sjuårsalderen.   Foto: Colourbox
3-åringer som bruker mer enn åtte timer foran tv-skjermen i uka, har betydelig større risiko for å bli overvektig i sjuårsalderen. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forskere fra Yale University School of Medicine, National Institutes of Health, og California Pacific Medical Center har evaluert 173 studier om medienes helseeffekt på barn fra de siste 30 årene.

Hele 80 prosent av disse studiene viser at høy mediebruk påvirker barn og unges helse på en negativ måte. Det melder ecochildsplay.com.

Les også: Overvekt er smittsomt

Blir fetere

Studien viser at dagens barn bruker nærmere 45 timer i uka på tv, film, magasiner, musikk, internett, mobiltelefoner og videospill. Til sammenligning tilbringer de om lag 17 timer i uka sammen med foreldrene og 30 timer på skolen.

- Dette er den første omfattende evalueringen av hvordan media påvirker barns psykiske helse. Resultatene viser en tydelig sammenheng mellom medieeksponering og negative helseeffekter hos barn, sier professor Ezekiel J. ved National Institutes of Health.

Forskerne undersøkte hvilken sammenheng det er mellom media og ADHD, fedme, dårlige resultater på skolen, røyking, narkotika, alkohol og seksuell atferd.

Les også: Denne forkorter livet ditt

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer