Oppringt fra utlandet?

Ser ut som norske nummer - men er utenlandsk svindel

Svindlere forsøker å få deg til å ringe tilbake til dyre nummer fra fjerne strøk.

IKKE RING TILBAKE: Blir du oppringt av et ukjent nummer fra fjerne strøk, bør du ikke ringe tilbake. Det er slik svindlerne bak oppringningen tjener på deg. Foto: Berit B. Njarga
IKKE RING TILBAKE: Blir du oppringt av et ukjent nummer fra fjerne strøk, bør du ikke ringe tilbake. Det er slik svindlerne bak oppringningen tjener på deg. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn opplever med jevne mellomrom å bli oppringt av ukjente, utenlandske nummer. Men dette er ikke snakk om folk fra fjerntliggende strøk som ønsker å slå av en hyggelig prat. Derimot er det en form for svindel der det opprettes serier av dyre telefonnummer i utlandet, og folk som tjener på at du ringer tilbake.

Dinside har tidligere skrevet om misbruk av nordmenns egne mobilnummer, og bruken av falske telefonnummer som blir brukt for å tulleringe til nordmenn.

Vil at du skal ringe tilbake

Ifølge Telia kalles denne svindelformen «wangiri», som skal bety ett ring og kutt på japansk. Vær obs på at Dinsides erfaring er at oppringningen gjerne varer i mer enn ett ring.

Også Telenor er kjent med svindelformen.

- Dette er snakk om internasjonale aktører som oppretter teletorgnumre og forsøker å få flest mulig til å ringe dem opp igjen, forteller kommunikasjonssjef Caroline Lunde i Telenor til Dinside.

Hun sier videre at de leier telefonnumre i sitt land og oppretter høyt takserte teletorgnumre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer