SERIE: Prisforskjeller under lupen 3

Vi fortsetter vår artikkelserie som tar for seg overraskende store prisforskjeller her i landet. I dag: Rødsprit.

"FORSKJELLS-NORGE": DinSide er i ferd med å hente inn hundrevis av priser i en rekke forretninger. Du får de mest oppsiktsvekkende resultatene i en rekke artikler utover høsten og vinteren. Foto: Per Ervland
"FORSKJELLS-NORGE": DinSide er i ferd med å hente inn hundrevis av priser i en rekke forretninger. Du får de mest oppsiktsvekkende resultatene i en rekke artikler utover høsten og vinteren. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide har de siste ukene hentet inn priser i en rekke forretninger og varehus, og vil i løpet av høsten avsløre noen av de mest oppsiktsvekkende prisforskjellene vi har avdekket.

I de to første artiklene i denne serien så vi nærmere på gardintrapper og møbelknotter. I dag konsentrerer vi oss om rødsprit, som i praksis er etanol tilsatt et rødt fargestoff. Rødsprit har en rekke bruksområder og egner seg blant annet godt som avfettingsmiddel, antifrostmiddel, løsningsmiddel og brennvæske i primuser og andre spritapparater.

Maxbo: Dyrest

De aller fleste byggvarekjeder og jernvareforretninger fører rødsprit, deriblant Maxbo på Alnabru i Oslo. Der fant vi en 1,0-litersflaske med rødsprit av typen Akol Pro. Pris: 75 kroner.

Dette er en meget stiv pris, for eksempel kan man få kjøpt nøyaktig samme produkt på Bygger'n i Drammen for 51 kroner. Byggmakker, som fører et annet merke, nøyer seg med 46 kroner for en énlitersflaske.

Jula: Billigst

Den aller rimeligste aktøren vi har kommet over, er imidlertid - nok en gang - Jula. Jula nøyer seg med 34 kroner for en énlitersflaske med rødsprit av typen Starta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.