SERIE: Prisforskjeller under lupen 3

Vi fortsetter vår artikkelserie som tar for seg overraskende store prisforskjeller her i landet. I dag: Rødsprit.

"FORSKJELLS-NORGE": DinSide er i ferd med å hente inn hundrevis av priser i en rekke forretninger. Du får de mest oppsiktsvekkende resultatene i en rekke artikler utover høsten og vinteren. Foto: Per Ervland
"FORSKJELLS-NORGE": DinSide er i ferd med å hente inn hundrevis av priser i en rekke forretninger. Du får de mest oppsiktsvekkende resultatene i en rekke artikler utover høsten og vinteren. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide har de siste ukene hentet inn priser i en rekke forretninger og varehus, og vil i løpet av høsten avsløre noen av de mest oppsiktsvekkende prisforskjellene vi har avdekket.

I de to første artiklene i denne serien så vi nærmere på gardintrapper og møbelknotter. I dag konsentrerer vi oss om rødsprit, som i praksis er etanol tilsatt et rødt fargestoff. Rødsprit har en rekke bruksområder og egner seg blant annet godt som avfettingsmiddel, antifrostmiddel, løsningsmiddel og brennvæske i primuser og andre spritapparater.

Maxbo: Dyrest

De aller fleste byggvarekjeder og jernvareforretninger fører rødsprit, deriblant Maxbo på Alnabru i Oslo. Der fant vi en 1,0-litersflaske med rødsprit av typen Akol Pro. Pris: 75 kroner.

Dette er en meget stiv pris, for eksempel kan man få kjøpt nøyaktig samme produkt på Bygger'n i Drammen for 51 kroner. Byggmakker, som fører et annet merke, nøyer seg med 46 kroner for en énlitersflaske.

Jula: Billigst

Den aller rimeligste aktøren vi har kommet over, er imidlertid - nok en gang - Jula. Jula nøyer seg med 34 kroner for en énlitersflaske med rødsprit av typen Starta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer