SERIE: Prisforskjeller under lupen 4

Vi fortsetter vår artikkelserie som tar for seg overraskende store prisforskjeller her i landet. I dag: Halogenpærer.

"FORSKJELLS-NORGE": DinSide er i ferd med å hente inn hundrevis av priser i en rekke forretninger. Du får de mest oppsiktsvekkende resultatene i en rekke artikler utover høsten. Foto: Per Ervland
"FORSKJELLS-NORGE": DinSide er i ferd med å hente inn hundrevis av priser i en rekke forretninger. Du får de mest oppsiktsvekkende resultatene i en rekke artikler utover høsten. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide har de siste ukene hentet inn priser i en rekke forretninger og varehus, og vil i løpet av høsten og vinteren avsløre noen av de mest oppsiktsvekkende prisforskjellene vi har avdekket.

I de tre første artiklene i denne serien så vi nærmere på gardintrapper, møbelknotter og rødsprit. I dag konsentrerer vi oss om lyspærer, nærmere bestemt 35 watts GU10-halogenpærer med 35.

GU10-pærer kjennetegnes først og fremst ved at de er tilpasset 230 volt, at de har to kraftige kontaktpinner og at de kobles til ved hjelp av en såkalt "bajonettfatning" (stikk inn og rotér).

Dette i motsetning til de relativt like GU5,3-pærene, som er tilpasset 12 volt og dermed må ha en transformater. GU5,3-pærene har også en annen festeteknologi, i form av to tynne kontaktpinner som stikkes rett inn i sokkelen.

Montér: Dyrest

Svært mange forretninger fører i dag lyspærer, inklusive halogenpærer. Vi har blant annet funnet lyspærer både i matvarebutikker, elektroforretninger, møbelbutikker, jernvareforretninger og hos byggevarekjedene. Et av byggevarehusene som fører GU 10 halogenpærer, er Montér i Drammen. Der fant vi en to-pakning med 35-watts Osram GU10 som koster 89 kroner. Det betyr at vi snakker om 44,50 kroner per lyspære.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer