SERIE: Prisforskjeller under lupen 7

Vi fortsetter vår artikkelserie som tar for seg overraskende store prisforskjeller her i landet. I dag: Vatre.

"FORSKJELLS-NORGE": DinSide er i ferd med å hente inn hundrevis av priser i en rekke forretninger. Du får de mest oppsiktsvekkende resultatene i en rekke artikler utover høsten. Foto: Per Ervland
"FORSKJELLS-NORGE": DinSide er i ferd med å hente inn hundrevis av priser i en rekke forretninger. Du får de mest oppsiktsvekkende resultatene i en rekke artikler utover høsten. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide har de siste månedene hentet inn priser i en rekke forretninger og varehus, og vil i løpet av høsten og vinteren avsløre noen av de mest oppsiktsvekkende prisforskjellene vi har avdekket.

I de seks første artiklene i denne serien så vi nærmere på gardintrapper, møbelknotter, rødsprit, halogenpærer, støperør og universalproduktet Tec7. I dag konsentrerer vi oss om lange vatre.

Nyttig verktøy

Vaterpass, eller vatre, som de ofte kalles i dagligtalen, finnes i mange størrelser og fasonger. Vatre er i dag vanligvis produsert i aluminium eller plast og er normalt utstyrt med tre libeller. Libellene - små væskefylte beholdere med en luftboble - har som oppgave å definere horisontalen (vater), vertikalen (lodd) og 45 graders vinkel. Fordi det meste som bygges, settes sammen og henges opp ideelt sett skal være i lodd og vater, har vaterpasset et nærmest uendelig antall bruksområder. Vær forøvrig klar over at det klassiske vateret i løpet av de siste årene har fått hard konkurranse fra ulike former for laservatre.

Vatre finnes selvsagt i mange ulike lengder og vi har i dag valgt å konsentrere oss de virkelig lange variantene. Når vi kommer opp i lengder på 150 centimeter og oppover, går vatre tidvis også under betegnelsene byggvater, rettholt og mesterstige. Produsenten Hultafors bruker begrepet mesterstige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer