Service på Apple-produkter kjøpt i utlandet

Loven hjelper deg ikke, men det kan garantien gjøre.

FRISTENDE: Norge har ikke Apple Store, slik de har blant annet her i London. Mange nordmenn fristes blant annet derfor til å kjøpe Apple-produkter på ferie, men kan få problemer med service i hjemlandet. Foto: ALL OVER PRESS
FRISTENDE: Norge har ikke Apple Store, slik de har blant annet her i London. Mange nordmenn fristes blant annet derfor til å kjøpe Apple-produkter på ferie, men kan få problemer med service i hjemlandet. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ITavisen har tidligere fortalt om en iPhone 6, kjøpt lanseringshelga på Apple Store i San Fransisco, som bøyde seg. Nordmannen ble dermed en del av furoren kalt «bendgate».

Og nå har han kontaktet Apples norske kundeservice.

- Butikken i USA der mobilen ble kjøpt, og nettbutikken som er tilknyttet dette servicenummeret, er to helt forskjellige ting. Du må ringe butikken og spørre dem, skal kundeservice ha fortalt nordmannen, og Apple ville ifølge ITavisen ikke hjelpe han.

Men nordmenn som kjøper produkter i utlandet står slett ikke uten rettigheter, selv om de på langt nær blir så gode som om produktet hadde blitt kjøpt i Norge.

LES OGSÅ: Årets beste mobiltelefoner – hvordan klarer Apple seg mot konkurrentene?

Begrenset reklamasjonsrett

Norsk reklamasjonsfrist, som for mobiltelefoner vil vare i fem år, gjelder ikke om produktet kjøpes i utlandet.

Du må forholde deg til reklamasjonsretten i landet hvor du handler. Den kan være svakere enn i Norge; i mange tilfeller er for eksempel er perioden for reklamasjon kortere.

Og uansett vil det by på problemer å ta reklamasjonssaker med en butikk i et land på andre siden av kloden, med mindre lovene i landet tillater deg å ta saken direkte med produsenten, slik du kan i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer