Sett bilen på huslånet og spar over 30.000 kroner

– Men ikke glem å skru opp det månedlig avdraget.

SPAR TITUSENER: Du behøver ikke ta opp separat lån hvis du skal kjøpe bil. Det kan du spare mye penger på.
SPAR TITUSENER: Du behøver ikke ta opp separat lån hvis du skal kjøpe bil. Det kan du spare mye penger på. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du på jakt etter ny bil, er det lurt å regne på hvordan du finansierer bilkjøpet på billigst mulig måte. Har du sikkerhet i egen bolig kan det være mer lønnsomt å øke boliglånet framfor å ta opp separat billån.

Kjøper du bil til 350.000 kroner kan du spare over 30.000 kroner på å innlemme billånet i boliglånet ditt.

Du må ha ledig sikkerhet

For å få tilgang til boliglånsrente til bilkjøpet ditt, er det en forutsetning at du har tilstrekkelig sikkerhet i boligen. Du må altså ha "ledig kapasitet" på lånet ditt for å benytte deg av denne løsningen. Tenk også gjennom eventuelle andre behov som kan dukke opp i tiden fremover.

– Vurder om du ønsker å spare sikkerheten eller pantet i boligen til å kjøpe ny og dyrere bolig en gang i fremtiden, eller andre formål som for eksempel oppussing. I tillegg er det viktig å passe på at du holder deg innenfor 75 prosent av boligverdien, hvis ikke vil du få en høyere rente. Så selv om boliglånsrenten er lavere enn renten du får på billånet lønner det seg ikke alltid å bake bilen inn i boliglånet, sier Silje Sandmæl, forbrukerøkonom i DNB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.